Meny

Trine Skei Grande ga Listhaug asylleksjon

Trine Skei Grande, leder i Venstre, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) misbrukte asylforliket ved å presentere innstrammingsforslag som går mye lenger enn det Stortinget gikk inn for. Fredag møttes de to, og Skei Grande fikk mulighet til å forklare sine synspunkter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande er oppgitt over innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) asylinnstrammingsforslag og brukte en time fredag på å forklare henne hva som er galt med dem.

– Jeg gikk gjennom våre resonnementer. Jeg hadde behov for å forklare hvorfor vi er uenig med innstrammingsforslagene og legge frem vår pakke og forklare hvorfor den faktisk er ganske stram, sier Skei Grande til NTB.

På spørsmål om hun syns de forsto hverandre, svarer Skei Grande:

– Listhaug er ikke dum. Hun skjønner allmenne norske hovedsetninger, og det var stort sett det jeg hadde.

Les også: Listhaug får mer pepper for asylspråkbruk

Hun er like fullt usikker på om de vil komme til enighet når regjeringen faktisk legger frem sine forslag for Stortinget over påske.

Skei Grande understreket at Norge også må delta i den europeiske dugnaden for å håndtere flyktningkrisen, da hun talte til landsstyret lørdag. Da må vi ta vår del hvis Europa skal hente syriske flyktninger fra Tyrkia. En slik ordning kan bli resultatet av en avtale med Tyrkia, der landet «tar tilbake» flyktninger som har kommet seg til Hellas.

Les også:

Listhaug: Utfordringer med å gi Tyrkia visumfrihet

Listhaug frykter asylshopping i Europa

Listhaug: – Avhengig av godt samarbeid med Tyrkia

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus