Meny

Schulz: Verken Europa eller USA vil ha Trump

EU-parlamentets president Martin Schulz har lite til overs for Donald Trump. Foto: Vincent Kessler / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Europa eller USA er forberedt på at Donald Trump skal bli president, for han har ingen internasjonal erfaring og er en populist.

Det uttaler EU-parlamentets president Martin Schulz.

– Trump tilhører disse folkene som vi også har her i Europa, som har en syndebukk på lur i alle saker, men som aldri har konkrete løsninger, sier Schulz til den franske fjernsynskanalen iTele.

– Ærlig talt så foretrekker jeg en annen kandidat, sier Schulz og refererer i intervjuet til Demokratenes Hillary Clinton.

Kaotisk

Donald Trumps polariserende effekt kom tydelig til syne i Chicago fredag kveld. Milliardærens valgkamparrangement måtte utsettes da hans tilhengere og motstandere barket sammen.

Trump og hans team tilbringer helgen i delstaten Illinois, der det holdes nominasjonsvalg kommende tirsdag. Men fredagens arrangement på University of Illinois i Chicago gikk ikke etter planen for mannen som kjemper om å bli Det republikanske partiets kandidat i høstens presidentvalg.

Etter betydelige protester og demonstrasjoner i byen, holdt Trump et møte med politiet for å vurdere sikkerhetssituasjonen. Han besluttet å utsette arrangementet, og da var stemningen allerede amper mellom mange av de frammøtte i arenaen der det skulle holdes.

– Av hensyn til de titusentalls menneskene som har samlet seg i og rundt arenaen, vil kveldens arrangement bli utsatt til en annen dato, opplyste Trumps kampanje i en pressemelding.

Les mer: Trump-arrangement i Chicago stanset av kaos

Må ha sju av ti hvite menn

Om ikke den republikanske partiledelsen lykkes i å stanse ham, tyder alt på at Donald Trump blir partiets presidentkandidat, og motkandidaten ser etter alle solemerker ut til å bli Hillary Clinton.

Men ved å fokusere nesten utelukkende på å appellere til sinte hvite menn, har Trump gjort det svært vanskelig for seg å vinne over Clinton, som ifølge alle mulige målinger har mye større støtte blant kvinner, unge og de voksende minoritetene.

I valgkampen hittil har Trump brydd seg lite om at han skyver fra seg store velgergrupper med løfter om å bygge mur mot Mexico, nekte muslimer å komme til USA, hetse kvinnelige programledere og nøle med å ta avstand fra Ku Klux Klan.

Les hele den politiske analysen her: Trump må ha sju av ti hvite menn for å bli president

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus