Meny

KrF ønsker tvangsprevensjon for kvinner som får metadonbehandling

Olaug Vervik Bollestad og Kristelig Folkeparti vil innføre tvangsprevensjon for kvinner som får Lar-behandling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti (KrF) vil forhindre at barn fødes rusavhengige ved å innføre tvangsprevensjon for kvinner som får metadonbehandling i fruktbar alder.

– Vi vet at Lar-behandling er skadelig for barna, siden de over tid får abstinenser etter fødselen. Derfor mener KrF at det må være et krav at kvinner i fertil alder bruker prevensjon under Lar-behandling, sier Olaug Vervik Bollestad, stortingsrepresentant for KrF og medlem av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget til Fædrelandsvennen.

Les også: Høie trapper opp behandlingen for rusproblemer

Avisa skrev torsdag at barneombud Anne Lindboe reagerer på at Helsedirektoratet anbefaler fortsatt Lar-behandling under graviditet.

– KrF støtter barneombudet. Vi kan ikke risikere at barna blir skadd under graviditeten. Ungenes helse og fremtid må ha høyeste prioritet. Vi vet at det stilles krav om prevensjon når kvinner bruker visse typer medikamenter. Derfor bør dette også være et krav under Lar-behandling, sier Bollestad.

Les også: Ap vil gi heroin til rusavhengige

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus