Tusenvis av Oslo-folk tok til gatene på kvinnedagen

Solid oppmøte på Youngstorget under markeringen av kvinnedagen i Oslo tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Solid oppmøte på Youngstorget under markeringen av kvinnedagen i Oslo tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Rundt 3.000 kvinner og menn markerte den internasjonale kvinnedagen tirsdag med å marsjere gjennom Oslos gater under parolen «Feminismen er grenseløs. Gi vern til kvinner på flukt.»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av 8. marskomiteen i Oslo, Seher Aydar, ramser opp kamp mot vold og voldtekt, håndhevelse av sexkjøpsloven og kamp for likelønn som viktige kvinnesaker her hjemme. Men i år handler hovedparolen om internasjonal solidaritet med utsatte kvinner på flukt, understreker hun overfor NRK.

Les også: Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn

– Vi lever i en tid hvor kvinner er veldig sårbare, mange er på flukt. Da skulle det bare mangle at vi ikke viser solidaritet når vi markerer den internasjonale kvinnedagen. I dag står vi sammen over landegrensene, sier hun.

Det endelige deltakerantallet var usikkert tirsdag kveld, men Oslo politidistrikt anslår at rundt 3.000 personer deltok i toget. Bildene fra Youngstorget vitner uansett om solid deltakelse.

Les også:

29 ting du ikke visste om kvinner

ILO: Det vil ta 70 år å utjevne lønnsforskjeller

Fortsatt overvekt av kvinner i deltidsstillinger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus