Listhaug: – Avhengig av godt samarbeid med Tyrkia

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU diskuterer modige grep, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og sier Norge følger diskusjonen tett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er viktig å få på plass løsninger som begrenser menneskesmuglingen og reduserer migrasjonspresset mot Europa. Uttalelsene fra EUs ledere fra i går kveld viser at EU diskuterer nye og modige grep som kan bidra til å bedre situasjonen, sier Listhaug (Frp) etter toppmøtet mellom EU og Tyrkia mandag.

Les også: Forsker kaller returavtale «kjærkommen realisme»

Tyrkiske og europeiske ledere vurderer en mulig returordning av migranter og flyktninger fra de greske øyene tilbake til Tyrkia. Til gjengjeld skal EU hente syriske flyktninger direkte fra Tyrkia.

– Det viktige for oss er at nye tiltak får effekt på tilstrømningen til Europa og Norge, sier Listhaug i en uttalelse til NTB.

Torsdag deltar innvandringsministeren på justisministermøte i EU. Hun har tidligere stilt seg positiv til et europeisk kvotesystem om det stanser annen tilstrømming.

– For Europa er det avgjørende å redusere migrasjonspresset mot yttergrensene, bekjemper menneskesmuglingen, få kontroll med hvem som kommer over yttergrensene, og få en ordnet fordeling av ansvaret mellom europeiske land, sier Listhaug.

Les også: UNHCR dypt bekymret over avtalen mellom EU og Tyrkia