Sanders, Cruz og Trump tok to stater hver

Trump gikk hardt ut mot motstander Marco Rubio etter at han vant i to stater lørdag. Se video.

De republikanske kandidatene Ted Cruz og Donald Trump vant nominasjonen i to stater hver lørdag. På demokratisk side tok Bernie Sanders to stater, mens Hillary Clinton vant i én.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om antall delegater så langt i primærvalgene i USA:

Republikanere

* Donald Trump – 388

* Ted Cruz – 299

* Marco Rubio – 124

* John Kasich – 37

* Det trengs 1.237 delegater for å vinne nominasjonen.

Demokrater

* Hillary Clinton – 632

* Bernie Sanders – 441

*Demokratene har i tillegg 712 superdelegater som står fritt til å stemme på hvem de vil på landsmøtet. 457 av dem har per i dag gått ut med støtte til Clinton, mens 22 støtter Sanders. De kan endre mening.

*Det trengs 2.383 delegater for å vinne nominasjonen.

(Kilde: Vox.com, NTB)

Sanders vant overlegent i valgmøtene i Kansas, med en oppslutning på 68 prosent, mot Clintons 32. I Louisiana ligger Clinton an til å bli like overlegen – 70 prosent, mot 24 for Sanders – når 83 prosent er talt opp. I Nebraska var det jevnere, men likevel en klar Sanders-seier; de foreløpige tallene gir ham 55 prosent, mot 45 for Clinton.

Les også: Flaten: – En super lørdag for Cruz

Sanders sier «den politiske revolusjonen» hele tiden har handlet om å få et stort antall arbeidere, ungdommer og andre som ikke tidligere har vært involvert i politiske prosesser, til å stemme. Nå øyner han nye seire og ser mot store stater som New York, California, Oregon og Washington.

– Jeg tror vi har en sjanse til å vinne i alle de statene.

Les også: Snoen: – Trump fortsatt favoritt, men han er ikke klar

Blant republikanerne var det ingen kandidat som klarte å få rent flertall i noen av de fire staten de kjempet om. I Kansas og Maine var det Cruz som gjorde det skarpest, med henholdsvis 48 og 46 prosents oppslutning. I Louisiana og Kentucky ble Trump vinneren, med en foreløpig oppslutning på henholdsvis 42 og 35 prosent.

– Vi ser nå at folk samles, de som tror på grunnloven samler seg og stiller seg bak denne kampanjen, sier Cruz.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus