Kerry-visitt til Cuba avlyst

USAs utenriksminister, John Kerry. Foto: Gary Cameron (Reuters / NTB scanpix)
USAs utenriksminister, John Kerry. Foto: Gary Cameron (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Løse planer om at USAs utenriksminister John Kerry skulle besøke Cuba for å diskutere menneskerettigheter, er skrinlagt, opplyser amerikansk tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter planen skulle Kerry besøkt Cuba i første halvdel av mars, og han sa i Kongressen 23. februar at visitten skulle finne sted i løpet av en uke eller to, før president Barack Obama reiser til Cuba 21. og 22. mars.

Bekymringer knyttet til Cubas historikk når det gjelder menneskerettigheter, samt kompliserte forhandlinger om hvilke dissidenter Obama får treffe i Havanna, oppgis som grunnen til at Kerrys reise ikke blir noe av. I tillegg oppfattes ikke timingen av Kerrys besøk som konstruktiv.

Les også: Sportslig opptining mellom USA og Cuba

– Utenriksministeren er fortsatt interessert i å reise i nær fremtid, så vi jobber med våre cubanske motparter og ambassaden for å finne det beste tidspunktet, skriver talsmann John Kirby i departementet i en epost.

Kritikere av normaliseringen av forholdet til Cuba mener president Obama har fått lite igjen for å gjenopprette de diplomatiske forbindelsene med kommunistregimet på øya.

Les også: USA gjenåpner for rutefly til Cuba