Trump planlegger å skrote Obamacare

Donald Trump foreslår store endringer i helsepolitikken. Foto: Chris Bergin / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump foreslår store endringer i helsepolitikken. Foto: Chris Bergin / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): Donald Trump presenterte onsdag sine forslag til endringer i amerikansk helsepolitikk. Han vil avvikle den såkalte Obamacare og endre programmet for helsehjelp til fattige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump vil legge om dagens Medicaid, som skal hjelpe fattige med helsetjenester, og gjøre det om til en ren pengeoverføring til delstatene. Han vil også tillate import av reseptbelagte legemidler, i tillegg til at han altså vil reverse Obamas reform som skulle gi flere tilgang til offentlig helsehjelp. Han vil også tillate salg av helseforsikring på tvers av delstatsgrensene og la folk trekke av hele forsikringspremien på skatten.

– Samtidig må vi sørge for at ingen faller utenfor fordi de simpelthen ikke har råd til helseforsikring, sier Trump, som leder solid i nominasjonskampen på republikansk side.

I planen inngår også full åpenhet om priser hos helseleverandørene, «spesielt hos leger og helseorganisasjoner som klinikker og sykehus.»

– Den enkelte bør ha muligheten til å finne den beste prisen for behandling, konsultasjon og andre helserelaterte tjenester.

Trump tar også til orde for endringer innen psykisk helse, men kommer med få detaljer om dette området. (©NTB)