Russer skrev «Gud finnes ikke» – risikerer fengsel

<p>Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)

En russisk mann risikerer inntil ett år i fengsel for å ha fornærmet noens religiøse følelser da han i en nettsamtale skrev at Gud ikke finnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt etter en omstridt lov som ble innført i 2013 etter at punkbandet Pussy Riot ble fengslet for en opptreden i Moskvas viktigste katedral. I 2014 deltok 38 år gamle Viktor Krasnov i en samtale på et humornettsted i hjembyen Stavropol.

– Hvis jeg sier at den samlingen med jødiske eventyr som kalles Bibelen er fullstendig sprøyt, så er det ikke noe å diskutere. I hvert fall for meg, skrev Krasnov og la senere til: «Det finnes ingen Gud!».

Les også: Jediisme er like stor religion i England som scientologi

En ung debattdeltaker klaget Krasnov inn for å ha «fornærmet følelsene til ortodokse troende». Det førte til saken mot Krasnov, som havnet i retten forrige måned. I fjor ble Krasnov innlagt på et psykiatrisk sykehus for å fastslå om han var tilregnelig og kunne stilles for retten.

Forsvareren hans sier 38-åringen «ganske enkelt er ateist» og at han i debatten rettet sitt verbale skyts mot både halloween og jødiske helligdager.

Les også: Paven til Afrika for å bygge bro mellom kristne og muslimer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus