Snoen: – Trump fortsatt favoritt, men han er ikke klar

<p>Jubel for Donald Trump på et valgmøte tirsdag. PÅ den røde luen står slagordet hans «Make America great again». Foto: Chris Bergin (Reuters / NTB scanpix)</p>
Jubel for Donald Trump på et valgmøte tirsdag. PÅ den røde luen står slagordet hans «Make America great again». Foto: Chris Bergin (Reuters / NTB scanpix)

Etter å ha gjort det omtrent som ventet på supertirsdag, er Donald Trump fortsatt i førersetet på republikansk side, men han er ikke i mål, mener USA-kjenner Jan Arild Snoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er ikke noe mer favoritt enn han var rett før supertirsdag, men han bekrefter hele tiden at han er i stand til å vinne, og han vinner mange stater, også på supertirsdag, sier Minerva-kommentator Snoen til NTB natt til onsdag.

Les også: Trump: – En fantastisk kveld

Trump er allerede utpekt som vinner i fem stater og leder i ytterligere to. Ted Cruz vant som ventet i hjemstaten Texas og i Oklahoma.

– Han har gjort det minst like bra som ventet, og seieren i Oklahoma var nok litt mer overraskende. I Virginia har Marco Rubio gjort det bedre enn ventet, men han vinner ikke. Minnesota er hans største sjanse, men samtidig sliter han i de statene som har sperregrense, påpeker Snoen.

Les også: Super tirsdag for Trump og Clinton

Hvordan det går i disse statene kan avgjøre om Rubio henger med videre.

– Verken han eller Cruz vil nok trekke seg, så spørsmål er om de kan samordne seg før 15. mars når vi begynner på de statene hvor vinneren får alle delegatene, forklarer USA-kjenneren.

Les også: Cruz sier han er den eneste som kan slå Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus