CNN-måling: – Både Clinton og Sanders kan slå Trump

Både Bernie Sanders og Hillary Clinton kan slå Donald Trump, men i møte med andre republikanske kandidater er Sanders langt bedre rustet enn Clinton, ifølge en CNN-måling. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix
Både Bernie Sanders og Hillary Clinton kan slå Donald Trump, men i møte med andre republikanske kandidater er Sanders langt bedre rustet enn Clinton, ifølge en CNN-måling. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump blir en lett match for Demokratene, uavhengig av om han skulle møte Hillary Clinton eller Bernie Sanders, ifølge en hypotetisk meningsmåling gjort åtte måneder før presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORC har utført målingen på oppdrag for CNN , som publiserer resultatet på den såkalte supertirsdagen. Trump leder soleklart blant de fem gjenværende republikanske kandidatene når delegatene nå fordeles i ytterligere elleve delstater.

Clinton ligger langt foran Sanders i Demokratenes nominasjonskamp, og målingen viser at hun vil møte større motstand dersom Marco Rubio eller Ted Cruz skulle bli Republikanernes presidentkandidat.

Les også: De siste Clinton-epostene offentliggjøres

Det mest sannsynlige utfallet av nominasjonskampen er dermed at det endelige slaget i november står mellom Clinton og Trump. I CNNs måling blant drøyt 1.000 registrerte velgere leder Clinton med 52 prosent mot Trumps 44 prosent.

I et hypotetisk valg mellom Clinton og Rubio eller Cruz, er marginene langt mindre. Stilt opp mot Rubio ligger Clinton etter med 3 prosentpoeng, mens hun ligger 1 prosentpoeng bak Cruz.

Sanders, som i målingen har størst oppslutning blant alle kandidater i begge partier, ligger godt foran alle de tre fremste republikanerne: 57 prosent mot Cruz' 40 prosent, 55 prosent mot Trumps 43 prosent, samt 53 prosent mot Rubios 45 prosent.

Les også: Se Trump og Rubios angrep på hverandre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus