Se Trump og Rubios angrep på hverandre

De siste dagene har de republikanske kandidatene Donald Trump og Marco Rubio røket i tottene på hverandre. Se et knippe av uttalelsene i videoen over.

Oppladningen til en av de viktigste dagene i den amerikanske nominasjonskampen har vært intens mellom Donald Trump og Marco Rubio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftsalvene mellom Donald Trump og Marco Rubio på republikansk side har vært mange.

Tirsdag får man svaret på hvem som har lyktes best når velgere i elleve delstater går til valgurnene.

Se noen av dem i videovinduet øverst.

Hos republikanerne er en firedel av antallet delegater som trengs for å sikre seg partiets nominasjon, på valg «supertirsdag».

I Houston, Texas' største og USAs fjerde mest folkerike by, strømmet republikanerne i dag til valglokalene.

Debbie og Frank Castro stemte begge på Donald Trump, hovedsakelig fordi «grensene er ikke sikre, alle slipper inn».

– Det er middelklassen som betaler for innvandrerne. Det er arbeiderklassen som lider. Det går stadig dårligere med landet vårt, sier sykepleieren Debbie til NTB på vei ut fra valglokalet.

Les også: Demonstranter forstyrret Trump-møte

Texas største stat

Med 155 landsmøtedelegater er Texas den største staten som stemmer tirsdag på republikansk side.

– Jeg bestemte meg for lenge siden, men vil ikke si hvem jeg stemte på. Jeg er ikke enig med alle republikanerne. Det var frustrerende å se at gode kandidater har falt fra, mens dårlige kandidater fortsatt er med, sier John Henderson til NTB.

Før supertirsdagen står Donald Trump, Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich og Ben Carson igjen som kandidater for republikanerne.

Meningsmålingene viser at Texas-senator Cruz ligger an til å vinne i Texas, mens Donald Trump gjør det sterkt og leder i mange av de andre delstatene.

En av Cruz' mange velgere i Texas, er Katie Reid:

– Han gjør som han sier, følger faktisk opp og bøyer seg ikke for alt tullet i Washington, sier hun.

Les også: Trump og Clinton satser på superseier

Resultatene klare i natt

Amerikanske medier, blant dem CNN, melder om et foreløpig bra oppmøte, selv om det fortsatt er mange timer til valglokalene stenger. Resultatene blir trolig klare natt til onsdag norsk tid.

Noen hundre meter unna republikanernes valglokale sør i oljehovedstaden, var det betraktelig roligere hos Demokratene. Men med jevne mellomrom kom det folk for å avlegge stemme. Samtlige NTB snakket med, stemte på Hillary Clinton.

– Hun tror på like rettigheter for alle, og jeg liker hennes standpunkt i helsespørsmål. Bernie Sanders vet jeg ikke så mye om, sier Frederick Heineken, en pensjonert telefoninstallatør.

Han har stemt både republikansk og demokratisk ved tidligere presidentvalg, men er ikke i tvil om at Clinton får hans stemme hvis hun står på valgseddelen under hovedvalget i november. 58 år gamle James Gums er enig.

– Vi trenger en kandidat som vil kjempe for og fortsette de endringene som foregår nå. Hadde Obama fått en skikkelig mulighet, ville ting gått enda bedre. Jeg håper Hillary får gjennom enda mer, sier han til NTB.

Les også: De siste Clinton-epostene offentliggjøres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus