Supertirsdag er i gang i New Zealand

<p>Illustrasjonsfoto: Jim Bourg (Reuters / NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Jim Bourg (Reuters / NTB scanpix)

Amerikanere bosatt i New Zealand ble de første som fikk stemme i nominasjonsvalgene da de tjuvstartet den såkalte supertirsdag – på en bar i Wellington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var registrerte demokrater bosatt i New Zealands hovedstad som fikk være aller først ute da de samlet seg tidlig tirsdag, nesten en hel dag før deres landsmenn på den andre siden av Stillehavet kan gå til urnene. Samtlige 28 stemmer i denne første runden av supertirsdag ble avgitt i baren Public Bar and Eatery.

Les også: Demonstranter forstyrret Trump-møte

Med 21 stemmer, sikret Bernie Sanders seieren med 75 prosents oppslutning. Hillary Clinton fikk seks stemmer, mens en stemmeseddel var ødelagt. Det endelige resultatet blir klart senere i måneden, etter at stemmesedlene er sendt til et opptellingssenter i Tyskland.

Demokrater bosatt i utlandet representeres av 17 delegater på landsmøtet. Det kreves 2.383 delegater for å vinne nominasjonen.

Les også: «Supertirsdag» trolig vinn eller forsvinn for Cruz

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus