Trumps rivaler vil ha opptak fra avismøte

Donald Trump. Foto: Philip Sears (Reuters / NTB scanpix)
Donald Trump. Foto: Philip Sears (Reuters / NTB scanpix)

Donald Trumps rivaler ba ham mandag utlevere et lydopptak fra et møte i New York Times, der han skal ha sagt at han ikke mente alvor med innvandringsforslagene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nettstedet Buzzfeed sa Trump i et møte med redaktørkollegiet i avisen at han trolig ikke ville stå ved de kontroversielle innvandringsforslagene sine dersom han ble valgt. Møtet var «off the record», og kommentarene var dermed ikke ment for publisering.

Les også: Supertirsdag er i gang – på New Zealand

Trump, som leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat til valget i november, har tatt til orde for å deportere alle ulovlige innvandrere og har sagt han vil få Mexico til betale for en grensemur mellom de to landene.

– Donald Trump bør be New York Times frigi lydopptaket fra møtet med ham, så vi kan se hva han faktisk mener om dette emnet, som han har gjort til en hjørnesten i valgkampen sin, sier Florida-senator og Trump-rival Marco Rubio i en uttalelse.

Les også: Demonstranter forstyrret Trump-møte

Ted Cruz ba Trump gjøre dette før den såkalte Super Tuesday, 1. mars, som er den største hendelsen i nominasjonskampen.

– Det er to muligheter: Enten er rapporten usann... eller så sier han faktisk til New York Times «Ikke bry dere om det jeg sier om innvandring, for jeg, Donald Trump, har ingen planer om å stå for noe av det jeg sier», sier Cruz.

Les også: Rubio og Cruz i samlet angrep på Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus