Meny

Regjeringen og støttepartiene klare for nye samtaler i Nydalen

Tirsdag møtes regjeringspartiene og støttepartiene til sine halvårlige samtaler i Nydalen. – Det er klokt å ha disse møtene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylpolitikk, arbeidsledighet og klima er sentrale temaer når regjeringspartiene og støttepartiene møtes til samtaler i Nydalen tirsdag.

Partene er blitt enige om å ha et halvårlig møte for å oppsummere og snakke sammen om temaer som kan bli særlig krevende i tiden fremover.

– Det er klokt å ha disse møtene. Det gir oss en mulighet til å sette en fot i bakken, til å snakke sammen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.

– Større avstand

Samarbeidsklimaet har vært preget av hardere fronter det siste halvåret enn tidligere, hovedsakelig på grunn av uenighet om asylpolitikken, mener han.

– Det er stor avstand mellom de fire partiene, og det preger samarbeidet, sier Hareide.

Den stigende arbeidsledigheten vil bli et nøkkeltema under møtet i Nydalen. Venstre har varslet at de også vil bruke en del tid på å snakke om klimapolitikk.

Møtet finner sted like før regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen Hotell. Diskusjonene vil ikke dreie seg om substansen i budsjettet, fordi det er for tidlig, har statsminister Erna Solberg (H) tidligere sagt til NTB. Men Hareide vil likevel komme med noen klare innspill til regjeringens budsjettarbeid.

– Det er en god anledning for oss til å si noe om bistands- og utviklingspolitikk, sier han.

Evaluerer samarbeidet

Det var på et hotell i Nydalen i Oslo at samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF ble forhandlet frem etter stortingsvalget i 2013.

Siden har de fire partiene gjort Nydalen-møtene til en institusjon der partilederne hvert halvår tar med seg nestledere og av til andre fremtredende tillitsvalgte til en evaluering av samarbeidet.

Les også:  – Sandberg blir ingen medgjørlig pusekatt i regjering

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus