Meny

Pågrepet amerikaner vist frem på nordkoreansk TV

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk student som er anklaget for å ha stjålet en politisk plakat i Nord-Korea, ble mandag vist frem på landets statlige fjernsynskanal.

Otto Warmbier erkjente og beklaget tyveriet på et møte der mediene og noen medlemmer av det diplomatiske korpset i Pyongyang var til stede mandag. Warmbier stjal en plakat med et politisk slagord fra hotellet han bodde på. Den ble tatt fra et område som bare de ansatte hadde adgang til, og Nord-Korea anser tyveriet for å være en forbrytelse mot staten.

Les også:   Kina og USA enige om ny Nord-Korea-resolusjon

Ifølge studenten skulle han gi plakaten som et trofé til en kirke som hadde tilbudt seg for å betale for den.

Nord-Korea kunngjorde sent i januar at en 21 år gammel student fra USA var pågrepet etter å ha tatt seg inn i landet som turist og så gjennomført sin forbrytelse, med «stilltiende samtykke fra den amerikanske regjeringen og manipulert av denne». Tidligere har personer som har blitt pågrepet ofte trukket tilbake tilståelsen etter at de er sluppet fri.

Les også:   Trio enig om samarbeid mot Nord-Korea

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus