EU-utsending fremstilt som seriemorder

Israel fordømmer en video der en bosettergruppe viser EUs ambassadør i Jerusalem med en maske lik den som brukes av seriemorderen Hannibal Lecter fra filmen «Nattsvermeren».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen beskylder den danske diplomaten Lars Faaborg-Andersen for på ville opprette en terrorstat og mener han må tøyles. Videoen som fremstiller Faaborg-Andersen som kannibalen fra den kjente filmserien, ble lagt ut på Facebook av gruppen Jerusalem Periphery Forum. Gruppen vil ha slutt på EUs bistand til boliger i de palestinske og beduinske leirene langs veien mellom Dødehavet og en bosetting nord for Jerusalem. Israel mener byggingen av boligene som får EU-støtte, er ulovlig.

Les også: Roger Waters: – Musikere er skremt til taushet om Israel

– Lars Faaborg-Andersen undergraver israelsk suverenitet og ignorerer israelsk lov. Han står bak ulovlig byggevirksomhet som har som mål å konstruere fakta på bakken og et sammenhengende territorium for en fremtidig terroriststat, heter det i videoen.

Direktør i israelsk UD, Dore Gold fordømmer, videoen, heter det i en uttalelse fra departementet.

Les også: – Roger Waters står fritt til å spre løgner om Israel

Personvernpolicy