Christie får kritikk for sin støtte til Trump

Chris Christie, som selv trakk seg fra Republikanernes nominasjonskamp 10. februar, overrasket mange da han fredag kunngjorde at han støtter Donald Trumps kandidatur. Han får nå hard kritikk fra en tidligere nær medarbeider.
Chris Christie, som selv trakk seg fra Republikanernes nominasjonskamp 10. februar, overrasket mange da han fredag kunngjorde at han støtter Donald Trumps kandidatur. Han får nå hard kritikk fra en tidligere nær medarbeider. Foto: Mike Stone / Reuters

New Jersey-guvernør Chris Christie får hard kritikk av en av sine nærmeste medarbeidere etter at han gikk ut og støttet Donald Trump i Republikanernes nominasjonskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Christies støtte til Trump er et av de verste tilfellene av politisk opportunisme jeg har sett, sier Meg Whitman, som var økonomiansvarlig for Christies egen kampanje for å bli presidentkandidat og er toppdirektør i Hewlett-Packard.

Hun ber Christie om umiddelbart å trekke støtten til Trump, som hun mener er uegnet til å være president.

– Trump ville føre USA ut på en farlig ferd. Det vet Christie, og han har sagt det offentlig flere ganger, sier hun.

Les også: Trump får Christies støtte på vei mot «supertirsdag»

Christie overrasket mange da han fredag gikk ut og ga sin støtte til Trump, fordi han angivelig ville ha størst mulighet til å slå Hillary Clinton. Han ble selv oppfattet som en av de moderate republikanske kandidatene.

Selv trakk han seg fra nominasjonskampen for om lag to uker siden etter å ha mislykkes i New Hampshire, der han hadde drevet mest intens valgkamp.

Trumps uortodokse valgkamp og seiersgang i nominasjonsvalgene hittil har uroet partiledelsen og i det siste ført til skarpere kritikk fra hans rivaler.

Men stadig flere ledende republikanere har begynt å ta innover seg at han kan ende med å bli deres presidentkandidat til høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus