Ungdomspartier raser mot AUF

SU-leder Nicholas Wilkinson er blant mange ungdomspolitikere som kritiserer AUFs medlemsrutiner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SU-leder Nicholas Wilkinson er blant mange ungdomspolitikere som kritiserer AUFs medlemsrutiner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

AUF får kritikk fra alle de andre ungdomspartiene etter en ny avsløring om partiets medlemsrutiner. – AUF gir oss et dårlig rykte, mener SU-leder Nicholas Wilkinson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skrev Dagbladet og Bergens Tidende at flere unge jenter var blitt meldt inn i AUF uten at de var klar over det. Jentenes historier er angivelig ikke enestående, og det har fått alle de andre ungdomspartiene, fra Rød Ungdom til FpU, til å stille to felles krav til AUF, skriver Dagbladet.

For det første vil partiene at AUF skal be Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) om hjelp til å rydde opp i medlemsrutinene sine, blant annet ved å gjøre det enklere å melde seg ut. For det andre ber de AUF om å offentliggjøre hvor mange såkalte 10-kronersmedlemmer de har i registrene sine.

Les også: AUF hardt ut mot Unge Høyres asylforslag

10-kronersmedlemmene det siktes til er et introduksjonsmedlemskap som gjelder for alle som blir vervet til AUF. Wilkinson i Sosialistisk Ungdom kaller medlemmene som har meldt seg inn for 10 kroner for «luremedlemmer» og antyder at de gir Norges største ungdomsparti et kunstig høyt medlemstall.

Det vil ikke generalsekretær Ragnhild Kaski i AUF ha noe av.

– Du er et likeverdig medlem hos oss uansett, og derfor kommer ikke vi til å gå ut med hvor mange som betaler hva. Vi synes det er ganske respektløst å omtale vår introduksjonsmedlemmer som «luremedlemmer», sier Kaski til Dagbladet.

Personvernpolicy