Meny

Mistillitsforslag fremmet mot dansk minister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter med støttepartiet De Konservative i Danmark. Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En samlet opposisjon i Danmark har formelt fremmet forslag om mistillitsvotum mot den borgerlige miljø- og matministeren Eva Kjer Hansen.

Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussens regjering har vært under voldsomt press siden Folketingets minste parti De Konservative tirsdag gjorde det klart at det ikke har tillit til Kjer Hansen.

De anklager henne for å ha ført Folketinget bak lyset ved å fremstille regjeringens omstridte landbrukspakke som mer miljøvennlig enn den i realiteten er.

Løkke Rasmussen, som leder Venstres mindretallsregjering, har avvist kritikken fra sin tidligere regjeringspartner og fastholdt at han fortsatt har tillit til miljø- og matministeren.

Bakgrunn: Regjeringskrise i Danmark

Venstre og de øvrige partiene i blå blokk, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance – som altså står utenfor regjeringen – forhandler nå om en løsning.

De Konservative har fått støtte fra de øvrige opposisjonspartiene, og torsdag fremmet rød blokk formelt mistillitsforslag.

– Folketinget kan konstatere at miljø- og matministeren har gitt inntrykk av at miljøregnskapet er bedre enn det er, heter det i teksten.

De Konservative fastholder sin mistillit, og partileder Søren Pape Poulsen bekreftet torsdag formiddag at partiet vil stemme ja til et mistillitsforslag hvis det kommer så langt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus