Kraftig fall for nei-siden på ny EU-måling i Storbritannia

Storbritannias statsminister David Cameron ønsker at landet skal forbli i EU. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix.
Storbritannias statsminister David Cameron ønsker at landet skal forbli i EU. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

I en ny meningsmåling faller oppslutningen til EU-motstanderne i Storbritannia med sju prosentpoeng fra sist måling. Men fortsatt er det flere nei- enn ja-folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen er gjort av YouGov for avisa The Times. 37 prosent av de spurte ønsker at Storbritannia skal forbli i EU, mens 38 prosent ønsker å forlate unionen. 25 prosent har fortsatt ikke bestemt seg.

Når de som ikke har bestemt seg holdes utenfor, vil 51 prosent av respondentene forlate EU, mens 49 prosent ønsker å bli. Dette er et fall på sju prosent for nei-siden om man sammenligner med en tilsvarende måling gjort i begynnelsen av måneden, like etter at det første utkastet til en EU-avtale ble lagt fram.

31 prosent av de spurte mener at det er tryggest for Storbritannia å forlate EU, mens 43 mener at det vil være tryggest å forbli i unionen.

Den endelige avtalen mellom EU og Storbritannia ble lagt fram i helgen. Statsminister David Cameron har lovet å gjøre alt i sin makt for å overbevise britene om at avtalen er god nok til at de burde forbli i unionen. Landet holder folkeavstemning om EU-medlemskapet 23. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus