Regjeringskrise i Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter med å holde regjeringen sammlet i Danmark.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter med å holde regjeringen sammlet i Danmark. Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix

Det er full regjeringskrise i Danmark etter at regjeringens støtteparti De Konservative gjorde det klart at de ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er full regjeringskrise i Danmark etter at regjeringens støtteparti De Konservative gjorde det klart at det ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen.

Alternativene ser ut til å være å sparke Hansen som miljø- og matminister, slik De Konservative krever, å be Folketinget om å behandle et mistillitsforslag mot henne, eller å skrive ut nyvalg og stå fast på å beholde Hansen som minister.

Les også: Danmark forlenger grensekontrollen mot Tyskland

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) innkalte til møte med partilederne i den borgerlige blokken klokken 21 tirsdag kveld. Møtet var ferdig like før midnatt. Løkke har ikke sagt noe etter møtet. De Konservatives partileder Søren Pape Poulsen kommenterte situasjonen slik da møtet var ferdig:

– Vi har hatt en god diskusjon, og vi har fortalt hverandre hvordan hver for oss ser på situasjonen. Det er der vi står, sa han.

Bakgrunnen for at De Konservative nå sier at de ikke har tillit til Eva Kjer Hansen er en politisk strid hvor hun er blitt beskyldt for å ha ført Folketinget bak lyset.

Les også: Løkke Rasmussen og Danmark ønsker fellesnordisk grensekontroll

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus