Pink Floyd-stjernen mot Israel:

Roger Waters: – Musikere er skremt til taushet om Israel

<p>MØTER VEGGEN: Roger Waters, her fotografert under konserten «The Wall Live» på Olympiastadion i Berlin 4. september 2013, mener musikere ikke tør kritisere Israel. '</p>
MØTER VEGGEN: Roger Waters, her fotografert under konserten «The Wall Live» på Olympiastadion i Berlin 4. september 2013, mener musikere ikke tør kritisere Israel. ' Foto: Britta Pedersen / Ap/NTB scanpix

– Musikere som sier noe kritisk om Israel, har ikke lenger noen karriere, hevder Pink Floys-stjernen Roger Waters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Amerikanske musikere som støtter boikottaksjoner mot Israel for å støtte palestinernes rettigheter, er livredde for å snakke om det av frykt for at deres karrierer blir ødelagt, sier Roger Waters til den britiske avisa Independent.

Selv har han stått åpent fram med sitt syn på boikott av Israel i ti år, og opplever at han stadig blir kalt nazist og antisemitt.

Les også: Israel stenger landsby på Vestbredden

Waters tror derfor at hans opplevelser har bidratt til å skremme musiker-kolleger fra å gjøre det samme.

Waters nevner Elvis Costello, Brian Eno, Manic Street Preachers og en eller to andre som også støtter boikott av Israel.

– Men i USA der jeg bor, er det ingen. Jeg har snakket med mange av dem, men de er skremt fra å gjøre det, framholder Waters.

Les også: Israel planlegger store utvidelser av bosetningene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus