Flere KrF-ere vil bryte regjeringssamarbeidet

Flere enn før blant KrFs lokale listetopper mener partiet bør gå ut av regjeringssamarbeidet med Høyre og Frp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Flere enn før blant KrFs lokale listetopper mener partiet bør gå ut av regjeringssamarbeidet med Høyre og Frp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stadig flere lokalpolitikere i Kristelig Folkeparti ønsker at partiet skal bryte samarbeidet med regjeringen, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjort, svarer 36 prosent at KrF burde gå ut av samarbeidet, mens 6 prosent mener partiet bør forsøke å felle regjeringen. I tilsvarende undersøkelse i mai i fjor, svarte 29 prosent at de ville ut av regjeringssamarbeidet, mens 3 prosent svarte at de vil felle regjeringen og støtte opprettelsen av en Ap-ledet regjering.

147 KrF-listetopper fra lokalvalget sist høst har svart på undersøkelsen. Av dem svarer 49 prosent at KrF bør fortsette å samarbeide med regjeringen på samme måte som i dag, en nedgang på 14 prosentpoeng fra i fjor. 6 prosent sier at partiet bør vurdere å gå inn i regjeringen, mens de resterende 3 prosentene svarer «vet ikke».

– Endringen er mye på grunn av regjeringens innvandringspolitikk. Den er basert på mer fremmedfrykt enn det er grunnlag for og er helt forkastelig, sier Kristian Landro, gruppeleder for KrF i Sauda kommune, til DN.

Han mener KrF er verdimessig likere Ap enn regjeringspartiene Høyre og Frp, og derfor har han endret mening fra å være avventende positiv til å svare at partiet bør forsøke å felle regjeringen.

Les også: Sanner gratulerer Støre med vinglerekord

Les også: Kallmyr vil ikke gi Venstre og KrF håp om asyl-endring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus