Flere KrF-ere vil bryte regjeringssamarbeidet

Flere enn før blant KrFs lokale listetopper mener partiet bør gå ut av regjeringssamarbeidet med Høyre og Frp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Flere enn før blant KrFs lokale listetopper mener partiet bør gå ut av regjeringssamarbeidet med Høyre og Frp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere lokalpolitikere i Kristelig Folkeparti ønsker at partiet skal bryte samarbeidet med regjeringen, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en fersk spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjort, svarer 36 prosent at KrF burde gå ut av samarbeidet, mens 6 prosent mener partiet bør forsøke å felle regjeringen. I tilsvarende undersøkelse i mai i fjor, svarte 29 prosent at de ville ut av regjeringssamarbeidet, mens 3 prosent svarte at de vil felle regjeringen og støtte opprettelsen av en Ap-ledet regjering.

147 KrF-listetopper fra lokalvalget sist høst har svart på undersøkelsen. Av dem svarer 49 prosent at KrF bør fortsette å samarbeide med regjeringen på samme måte som i dag, en nedgang på 14 prosentpoeng fra i fjor. 6 prosent sier at partiet bør vurdere å gå inn i regjeringen, mens de resterende 3 prosentene svarer «vet ikke».

– Endringen er mye på grunn av regjeringens innvandringspolitikk. Den er basert på mer fremmedfrykt enn det er grunnlag for og er helt forkastelig, sier Kristian Landro, gruppeleder for KrF i Sauda kommune, til DN.

Han mener KrF er verdimessig likere Ap enn regjeringspartiene Høyre og Frp, og derfor har han endret mening fra å være avventende positiv til å svare at partiet bør forsøke å felle regjeringen.

Les også: Sanner gratulerer Støre med vinglerekord

Les også: Kallmyr vil ikke gi Venstre og KrF håp om asyl-endring