Solberg (H) slår Støre (Ap) sønder og sammen

Statsminister Erna Solberg tar innersvingen på Støre, her er hun på Hydro Karmøy sist uke.
Statsminister Erna Solberg tar innersvingen på Støre, her er hun på Hydro Karmøy sist uke. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg tar innersvingen på Ap-leder Jonas Gahr Støre i en ny måling om hvem som egner seg best som statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Solberg har tillit hos 31 prosent av de spurte, oppnår Støre bare 23 prosent i målingen, som er gjennomført av Ipsos MMI for Dagbladet i perioden 15.-17. februar. Det er et fall på hele 9 prosentpoeng fra desember. Selv Arbeiderpartiets egne velgere svikter: Bare 59 prosent av dem mener Støre ville vært den beste statsministeren.

Statsminister Erna Solberg fosser tilsvarende fram og er nå den mest populære kandidaten uavhengig av partivalg. 31 prosent av de spurte mener hun er den best egnede statsministeren, en økning på 9 prosentpoeng fra desember.

– Det er klart det er kjekt. Det avspeiler også den opplevelsen jeg har når jeg møter folk. Det er nok slik at de oftere vil si noe til meg når det er positivt enn negativt. En slik måling som dette bekrefter den opplevelsen jeg har, sier Solberg til Dagbladet.

Les også: Taper 40 millioner på Frps eldrereform

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus