Tidligere statsminister vant valg i Den sentralafrikanske republikk

<p>Faustin-Archange Touadera er valgt til ny president i Den sentralafrikanske republikk. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Faustin-Archange Touadera er valgt til ny president i Den sentralafrikanske republikk. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tidligere statsminister Faustin-Archange Touadera er valgt til president i Den sentralafrikanske republikk, opplyser landets valgkommisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

58 år gamle Touadera kom på andreplass i første valgomgang, men sikret seg 62,3 prosent av stemmene i duellen med Anicet Georges Dologuele i den andre omgangen, opplyser kommisjonens leder, Marie-Madeleine Hoornaert N'Kouet. Valgdeltakelsen var på 61 prosent.

Dologuele, som fikk 37,3 prosent av stemmene, mener det har forekommet valgfusk, men sier han vil godta resultatet.

– Tross mange tilfeller av valgfusk, organisert på høyt nivå ... innrømmer jeg nederlaget og anerkjenner Faustin-Archange Touaderas valgseier, sier Dologuele til Radio France International.

– Jeg ber mine støttespillere og tilhengere om å bevare roen i fredens navn for vårt land, som har lidd så mye, sier han videre.

Vold mellom ulike folkegrupper brøt ut i landet etter at muslimske opprøre kastet den kristne presidenten François Bozize i 2013.

Overgangsregjeringen har åtte dager på seg til å legge frem det endelige valgresultatet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus