Kallmyr går av – blir partner i advokatfirma

Statssekretær Jøran Kallmyr har hatt sin siste arbeidsdag i justisdepartementet.
Statssekretær Jøran Kallmyr har hatt sin siste arbeidsdag i justisdepartementet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Jøran Kallmyr går av som statssekretær i Justisdepartementet og blir partner i advokatfirmaet Ræder. Inn kommer tidligere FpU-leder Ove Vanebo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dagens Næringsliv meldte torsdag, skal Kallmyr få ansvar for å bygge opp og lede selskapets nye avdeling for offentlig rett og samfunnskontakt. Kallmyr var partner i selskapet før han ble statssekretær med særlig ansvar for asyl- og innvandringssaker.

– Den nye jobben gjør at jeg får større mulighet til å være med familien, sier 37-åringen til NRK. Han har to små døtre og tvillinger på vei.

Ny høyre hånd

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs nye høyre hånd i Justisdepartementet blir Vidar Brein-Karlsen fra Stamsund i Lofoten.

Den 35-årige Frp-politikeren har siden regjeringsskiftet vært statssekretær for justisminister Anders Anundsen. Han er master i rettsvitenskap og har blant annet yrkeserfaring som førstekonsulent i Utlendingsnemnda.

Ny statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet blir tidligere FpU-leder Ove Vanebo, som i likhet med Kallmyr er jurist. 32-åringen kommer fra jobb i advokatfirmaet Kluge, der han også har befattet seg med utlendingsrett.

Men sine egne innvandringsliberale synspunkter fra tiden som leder av ungdomsorganisasjonen har han ifølge DN lagt til side.

– Jeg kan bekrefte at jeg ikke lenger er for fri innvandring. Innvandring har både positive og negative sider, men i lys av flyktningstrømmen til Europa, ser et bredt flertall på Stortinget behovet for innstramminger, sier Vanebo til avisen.

Les også: K allmyr vil ikke gi Venstre og KrF håp om asylendringer

Kontroversiell

Som statssekretær har Jøran Kallmyr vært omstridt og kontroversiell, slik postens forgjengere også var, blant dem Arbeiderpartiets Pål Lønseth.

Noe av det første han fikk å bale med i regjeringsapparatet var striden rundt lengeværende asylbarn, som fikk det til å knake i sammenføyningene på borgerlig side. Så fulgte kontroversene rundt stortingsvedtaket om kvoteflyktninger fra Syria og siden høstens store asyltilstrømming over Storskog. Regjeringens omstridte forslag til asylinnstramminger har han vært sentral i å utforme.

Overfor NRK slår han fast at asyltilstrømmingen kan blusse opp igjen.

– Faren er ikke over. At det kommer få asylsøkere til Norge nå, betyr ikke at det blir sånn i hele 2016, sier Kallmyr.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus