– Obama vil utnevne høyesterettsdommer om få uker

Barack Obama kan komme til å nominere en ny høyesterettsdommer i USA i løpet av få uker. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix
Barack Obama kan komme til å nominere en ny høyesterettsdommer i USA i løpet av få uker. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Barack Obama vil nominere den avdøde høyesterettsdommeren Antonin Scalias erstatter om litt over tre uker, hevder Demokratenes leder i Senatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det vil skje om litt over tre uker, sier senator Harry Reid til kanalen MSNBC og legger til at han diskuterte nominasjonen med Obama på torsdag.

Flere republikanske senatorer har truet med å stanse Obamas nominasjon til den ledige dommerstillingen, som ses som svært politisk viktig. De mener at plassen bør stå tom til presidentvalget, og at folket da kan si sin mening om saken når de stemmer 8. november.

Obamas forslag til etterfølger kan endre maktbalansen i høyesterett, som hadde fem konservative og fire liberale dommere da konservative Scalia døde.

Obama har ikke gitt noen hint om hvem som kan bli hans kandidat, men har slått fast at han etter grunnloven er forpliktet til å utnevne en erstatter.