Frp får sin beste måling siden 2013

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen har etter den februarmålingen til Dagbladet all grunn til å strekke armene i været.
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen har etter den februarmålingen til Dagbladet all grunn til å strekke armene i været. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen kan juble for beste Frp-måling siden 2013. Regjeringspartiet får en oppslutning på 18,2 prosent på Dagbladets partimåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Frp er inne i en god trend nå, og har vært det en stund. Det er spesielt gledelig siden vi nå leder landet gjennom en krevende situasjon, sier Jensen til avisen.

Frp går opp 2,6 prosentpoeng til 18,2 prosent, viser tallene Ipsos MMI har samlet inn. Høyre får en oppslutning på 21,4 prosent, tilbake 1,2 prosentpoeng fra januarmålingen.

Til sammen ville regjeringspartiene fått 71 mandater på Stortinget dersom denne målingen var gjeldende, noe som er seks færre enn i dag. Høyre ville fått 39 mandater, ni færre enn i dag, mens Frp ville fått 32 mandater, tre flere enn i dag.

Les også: Støre og Solberg havnet i full ordkrig

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti. De får støtte av 33,8 prosent av befolkningen, noe som er ned 3,3 prosentpoeng.

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Senterpartiet 5,9 (-0,2), MDG 4,9 (+2,3), Venstre 4,5 (-0,4), Sosialistisk Venstreparti 4,2 (+ 0,9), KrF 3,8 prosent (-0,9), Rødt 2,5 prosent (-0,4) og andre 0,7 (+ 0,4).

Les også:

Høyre advarer mot MDG: – Kan bli katastrofalt for oljenæringen

Solberg måtte svare for asylbråk - kontret da Støre kritiserte

Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt

MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Halvparten mener Solberg er en god statsminister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus