Stormberg-sjef ønsker skattelette for å ansette flyktninger

Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen vil ansette flere flyktninger. Da Sylvi Listhaug besøkte bedriften, ba han staten spleise for å hjelpe dem som står utenfor arbeidslivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen sa i september at han vil ansette én flyktning i hver av Stormberg-butikkene. Så langt har 13 flyktninger fått jobb hos den kjente gründeren, skriver Aftenposten. Denne uken besøkte integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) Stormbergs hovedkontor, og Olsen leverte en ønskeliste med tiltak som kan gjøre det lettere å ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

Les også: Listhaug hylles av sine egne – Krf og Venstre mener samarbeidet er truet

Turtøysjefen ber staten bidra med halve lønnen til personer som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år, samt å sløyfe arbeidsgiveravgiften for denne gruppen og for medarbeidere under 30 år.

– Dette vil føre til lavere arbeidsgiveravgift for det offentlige, men det vil også føre til lavere trygdeutbetalinger siden flere kommer i jobb. En god del av dem som i dag lever som passive stønadsmottakere, vil få muligheten til å komme ut i arbeid, sier Olsen til avisen.

Les også: Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt

Listhaug sier hun synes det er spennende å få nye forslag, men kunne ikke gi noen løfter.

– Dette er noe vi vil se på i forbindelse med integreringsmeldingen. Men det er klart at vi må se på den totale økonomien i dette, sier Frp-statsråden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus