KrF mest fram på ny måling – MDG tilbake

– Vi mobiliserer egne velgere fordi vi er tydelige og står for en helhetlig politikk, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, her under partiets landskonferanse i slutten av januar.
– Vi mobiliserer egne velgere fordi vi er tydelige og står for en helhetlig politikk, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, her under partiets landskonferanse i slutten av januar. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

KrF går fram 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 6,2 prosent på en meningsmåling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). MDG faller under sperregrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februarmålingen, som er gjennomført av Opinion, får MDG en oppslutning på 2,7 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng fra januar.

Ifølge ANB er det tvilende velgere som nå har funnet tilbake til KrF.

– Vi mobiliserer egne velgere fordi vi er tydelige og står for en helhetlig politikk, sier partileder Knut Arild Hareide.

Hvis målingen blir valgresultatet, kan KrF havne i en vippeposisjon, men Hareide vil ikke si noe om hvem han vil samarbeide med.

– Jeg har gitt meg en selvpålagt taushet om dette spørsmålet. Det helt avgjørende for oss er politikken som føres, ikke hvilket partier vi samarbeider med, uttaler KrF-lederen.

Les også: Høyre advarer mot MDG: – Kan bli katastrofalt for oljenæringen

Arbeiderpartiet er fortsatt klart største parti, og oppslutningen på 32,0 prosent er en tilbakegang på 0,2 prosent. Også Høyre faller, med 1,3 prosentpoeng til 24 prosent.

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Fremskrittspartiet 17,4 (-0,1), Sosialistisk Venstreparti 4,8 (+ 0,7), Senterpartiet 5,1 (-0,3), Venstre 4,2 (+0,2), Rødt 2,5 prosent (uendret) og andre 1,1 (+ 0,7). Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosent avhengig av partistørrelse.

Les også:

MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

MDG vil avvise skip i Oslofjorden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus