Lokalpolitikere vil ha fengselet ut av Oslo sentrum

Oslo fengsels avdeling A, også kalt Botsen, er gammel og skal legges ned. Når, er foreløpig uklart.
Oslo fengsels avdeling A, også kalt Botsen, er gammel og skal legges ned. Når, er foreløpig uklart. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo fengsel må vekk fra Grønland, mener lokalpolitikere. Justisdepartementet behandler nå en vurdering av fengselet i en utredning av fengselskapasiteten på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette området er altfor verdifullt for et fengsel og i alle fall altfor verdifullt for et halvt fengsel når avdeling A stenges, sier Line Oma (Ap), leder i bydelsutvalget i Gamle Oslo, til NRK.

Hvis Oslo fengsel blir lagt ned og fjernet fra Grønland, vil det frigjøre et område på nærmere 100 mål, tilsvarende om lag 15 fotballbaner, ifølge kanalen.

I statsbudsjettet er det planlagt at avdeling A skal legges ned grunnet omfattende moderniseringsbehov og store sopp- og råteskader. I januar ble avdelingen stengt etter funn av flere rotter i et fellesrom, men det er foreløpig uklart når fengselsavdelingen skal legges ned.

Kriminalomsorgsdirektoratet har gjennomført utredningen som er til behandling i Justisdepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus