Obama overbevist om at Trump ikke blir president

Barack Obama fastslår at han har for sterk tillit til det amerikanske folk til å tro at de velger Donald Trump som sin neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne jobben er ikke som å være vert i et talkshow eller reality-program. Den handler ikke om forfremmelse eller markedsføring. Den er krevende, sa presidenten da han møtte pressen i forbindelse med et toppmøte med sørøstasiatiske ledere i California mandag.

– Jeg fortsetter å tro at Trump ikke vil bli president. Og årsaken til det er at jeg har stor tillit til det amerikanske folk. Jeg tror de anerkjenner at det er en alvorlig jobb å være president, sa Obama.

Les også: – Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

Samtidig mener presidenten at ikke bare Trumps mange kontroversielle utspill, men hele det republikanske feltets retorikk, gir grunn til bekymring.

– Dette er ikke bare Trump. Se på uttalelsene fra de andre kandidatene. Det er ikke én eneste kandidat i det republikanske nominasjonsvalget som mener vi burde gjøre noe med klimaendringene, sier Obama.

Les også: Trump: – Vi skal gjenreise USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus