Meny

Listhaug varsler entusiastisk integrering

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun er entusiastisk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innstramminger er avgjørende for integreringen, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hun avviser at hun med sin retorikk setter asylforliket på Stortinget i spill.

– Absolutt ikke, sa den omstridte Frp-statsråden til møteleder Terje Svabø under kommuneorganisasjonen KS' landsting i Kristiansand tirsdag. Tvert imot antydet hun at det er opposisjonen som skaper usikkerhet om forliket.

– Det ville være direkte uansvarlig hvis partiene på Stortinget stemmer imot forslag de egentlig er for, fordi de ikke liker min språkbruk eller ønsker å påføre regjeringen nederlag, sa Listhaug, som la til at hun «av og til» kan få inntrykk av at så er tilfelle.

Les også: Underskriftskampanje for å få Sylvi Listhaug avsatt

Må ha kontroll

Konfrontert med anklager om at hun virker mer oppsatt på å gjennomføre innstramminger innen asylfeltet enn å legge til rette for god integrering, svarte hun at det ikke er noen motsetning mellom dette.

– Skal vi lykkes med integreringen, må vi ha kontroll over tilstrømmingen. Jeg kommer ikke til å forandre måten jeg snakker på, sa Listhaug, som kom med følgende programerklæring foran Kommune-Norges fremste tillitsvalgte:

– Jeg er en entusiastisk integreringsminister! Framover vil jeg bruke mye tid på å snakke om integrering og besøke kommunene, sa Listhaug.

Les også: Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt

Innvandrings- og integreringsministeren sier det er nødvendig å «tenke nytt», noe hun varsler vil bli konkretisert når regjeringen i mai legger fram den varslede integreringsmeldingen.

– Noen kommuner gjør det utrolig bra, mens andre ikke får til de samme resultatene. Det handler om å stille rette krav og se det enkelte mennesket, sa Listhaug.

Les også: Listhaug nyter større tillit i ny stilling

Vil ikke endre stil

Å moderere uttalelser og retorikk eller tone ned innvandringskritikken, kommer ikke på tale, fastslo Listhaug.

– Jeg kommer fremdeles til å snakke om innvandringen. Det norske samfunnet har ingenting å tjene på at vi feier problemene under teppet, sa Frp-statsråden, som mener et tydelig språk er et kjennetegn ved partiet hennes.

– Det var en grunn til at jeg meldte meg inn i Frp og ikke et annet parti. Jeg liker klar tale og at man står for noe – også når det stormer.

Les også: Listhaug ber om arbeidsro

Listhaug gjentok for øvrig sine antakelser om at asyltilstrømmingen til Norge slett ikke er over, men tvert imot vil kunne blusse opp på nytt.

– Å tro at dette er over, vil jeg advare mot. Innstramminger er like viktig nå som da partiene på Stortinget inngikk forliket, sa hun.

Les også:

Listhaug hylles av sine egne - Venstre og KrF mener samarbeidet er truet

Listhaug svært fornøyd med nedgangen i asyltallene

– Regjeringen kaster menneskerettighetene på skraphaugen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus