George W. Bush: – Jeb har ryggraden en president trenger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storebror George støttet den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush i delstaten South Carolina før nominasjonsvalget avholdes der lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storebror George trådte til for å støtte Jeb Bush foran republikanernes nominasjonsvalg i delstaten South Carolina. Han unngikk imidlertid helt å nevne Donald Trump.

Den tidligere presidenten fortalte publikum i North Charleston at Jeb har temperamentet og ryggraden som trengs for å bli USAs leder og øverstkommanderende.

Til tross for at storebror ikke nevnte Donald Trumps navn en eneste gang i sin tale, var det tydelig at flere av argumentene var rettet direkte mot lillebror Jebs rival.

– Den beste kandidaten til å styre landet er ikke nødvendigvis den mest høylytte, sa George W. Bush.

Les også: HRW: Bush må stilles til ansvar for CIA-tortur

Trenger seier

Den siste tiden har ufine politiske TV-reklamer sirkulert i delstaten, som en del av den tilspissede striden om å bli Republikanernes presidentkandidat foran høstens presidentvalg i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etiketter er for hermetikk. Å være president er en seriøs jobb som krever god dømmekraft og gode ideer, fortalte George W. Bush at han var blitt forklart av sin far, tidligere president George H.W. Bush.

George W. Bush vant det republikanske nominasjonsvalget i South Carolina i både 2000 og 2004.

Les også: Bush og Trump i munnhoggeri om 11. september-angrep

Foreløpig er det Donald Trump som leder på meningsmålingene i staten. Trump har overrasket Bush-familien, som forventet at han ville bli en døgnflue. Jebs sjanser til å bli president minker betraktelig om han ikke vinner nominasjonsvalget i South Carolina.

Trump-kritikk

Storebror George har jobbet for å rekruttere velgere blant de mange krigsveteranene som bor i delstaten.

Trump kritiserte den tidligere presidenten under en debatt lørdag. Han minnet om at George W. Bush satte i gang en krig uten beviser på at det fantes masseødeleggelsesvåpen, og at angrepene 11. september 2011 skjedde mens han hadde ansvaret for rikets sikkerhet.

Mandag svarte Jeb Bush at han anså Trump som en farlig kandidat. Han brukte eksemplet med Trumps foreslåtte vedtak om å forby muslimer adgang til USA.

Les også: Presset Trump gikk til angrep på Bush