McCain avviser Syria-plan

Se John McCain tale på sikkerhetskonferansen i München i vinduet over.

Den amerikanske senatoren John McCain har ingen tro på den nye Syria-planen og ser i stedet et russisk forsøk på å befeste sin stilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skulle ønske jeg delte synspunktet om at dette kan være et gjennombrudd. Men det gjør jeg dessverre ikke, sier McCain på sikkerhetskonferansen i München.

Fredag ble de 17 landene i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) med USA og Russland i spissen enige om en plan som tilsier stans i kamphandlingene innen en uke. Men McCain mener planen kun vil styrke russernes stilling og kaller det «diplomati som tjener militær aggresjon».

Les også: USA og Russland vil styrke innsats for Syria-avtale

– Den tillater at angrepene mot Aleppo fortsetter nok en uke. Den krever at opposisjonsgruppene stanser kampene, men tillater fortsatt russisk bombing, sier lederen i Senatets forsvarskomité og anklager som andre vestlige ledere Russland for å rette angrep mot det han kaller moderat opposisjon.

– Putin er ikke interessert i å være en partner, mener McCain.

Han ser i stedet et ønske hos den russiske presidenten om å sikre Russland som maktfaktor i Midtøsten.

– Og han ønsker å forsterke flyktningkrisen og bruke den til å så splittelse i NATO og undergrave det europeiske prosjektet, hevder den amerikanske senatoren.

Les også: – Nytt tyrkisk angrep mot kurdisk milits i Syria

Personvernpolicy