Grande: Nødvendig å si nei til Listhaugs forslag

Venstre-leder Trine Skei Grande påpeker at det er vanskelig for kvinner å flykte alene. Strenge regler for familiegjenforening kan derfor særlig gå utover kvinner og barn, sier hun.
Venstre-leder Trine Skei Grande påpeker at det er vanskelig for kvinner å flykte alene. Strenge regler for familiegjenforening kan derfor særlig gå utover kvinner og barn, sier hun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande avviser at det var et spill da partiet sa nei til innvandringsministerens innstrammingspakke. – Det var nødvendig å si nei til dette, selv om vi kanskje taper på målingene, sier Grande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande talte lørdag formiddag til årsmøtet i Oslo Venstre. En stor del av talen ble viet asylpolitikken og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Det er mange som har beskyldt oss for spill da vi avviste Listhaugs innstrammingspakke. Men dette var langt fra å være et spill. Dette er helt reelle politiske kamper, og selv om vi kanskje taper på målingene på grunn av det vi gjorde, var det riktig og nødvendig, sier Grande.

Les også: Underskriftskampanje for å få Listhaug avsatt

Hun oppfordret i talen regjeringen til å legge Listhaugs forslag i en skuff, og heller ta fram Nydalen-avtalen. Dette er avtalen mellom regjeringspartiene og deres støttepartier Venstre og KrF.

– Det eneste som er gjennomført fra den avtalen, er at vi nå har et regelverk som gjør at flere barn får bli. Resten har regjeringen latt ligge i en skuff, sa Grande.

Les også: Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt, ærlighet varer lengst

Blant Listhaugs 40 forslag som Venstre har avvist, trakk Trine Skei Grande fram forslaget om å gjøre det vanskeligere å få familiegjenforening.

– Vi kan ikke lage regler som sørger for at bare menn skal ha det trygt. Det er ekstremt farlig for kvinner å flykte alene. Da kan vi ikke ha familiegjenforeningsregler som gjør det umulig for kvinner og barn å komme seg i trygghet, sier hun.

Les også:

Listhaug hylles av sine egne - Venstre og KrF mener samarbeidet er truet

Listhaug svært fornøyd med nedgangen i asyltallene

– Regjeringen kaster menneskerettighetene på skraphaugen

Personvernpolicy