Lippestad brøt sitt eget regelverk - Carl I. Hagen reagerer

Geir Lippestad (Ap) er byråd for næring og eierskap, med ansvar for integrering og mangfold, i Oslo.
Geir Lippestad (Ap) er byråd for næring og eierskap, med ansvar for integrering og mangfold, i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap-byrådens avdeling ga Trygve Nordby sjefsjobb i fjor høst uten å lyse ut stillingen. – En partipolitisk ansettelse, sier Carl I. Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rødgrønne byrådet brøt dermed sine egne regler for offentlige ansettelser da de ga jobben, som fagsjef for koordinering av flyktningarbeid i Oslo kommune, til tidligere SV-rådgiver og Røde Kors-leder Trygve Nordby, skriver NRK.

Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, har lite til overs for prosessen.

– Dette virker som kameraderi og en partipolitisk ansettelse. Man ønsker å få Trygve Nordby inn i Oslo kommunes flyktningearbeid, fordi han var kjent for venstresiden tidligere. Så unngikk man da selvsagt bestemmelsene som gjelder for utlyse stillinger, sier Hagen til statskanalen.

Les også: Geir Lippestad jobbet gratis for Breivik

Geir Lippestad kaller ansettelsen en glipp, og lover å rette den opp når Nordbys kontrakt løper ut. Til Hagens beskyldninger sier han følgende:

– Jeg har aldri møtt Trygve Nordby før denne prosessen startet, så jeg vet ikke hva Hagen sikter til, og legger til.

– Jeg har ikke vært involvert i det formelle rundt denne ansettelsen. Det er det administrasjonen i Oslo kommune som er.

Les også: Carl I. Hagen roser og råder Listhaug

Personvernpolicy