Høyre og Frps plan: Å stemple Ap som vingle-parti

Høyre og Frps nye strategi er å stemple Ap-leder Jonas Gahr Støre som vinglete, ifølge flere kilder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
Høyre og Frps nye strategi er å stemple Ap-leder Jonas Gahr Støre som vinglete, ifølge flere kilder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Frp og Høyres nye strategi er å stemple Arbeiderpartiet som vinglete så ofte som anledningen byr seg, ifølge flere kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere debatter i det siste har politikere i Høyre og Frp karakterisert Arbeiderpartiet og Ap-leder Jonas Gahr Støre som vinglete. Partistrateger Aftenposten har snakket med i både Fremskrittspartiet og Høyre bekrefter at det er en bevisst strategi.

– Jonas har vært vinglete, og det er et trekk vi forsterker ved å påpeke det ved enhver anledning, sier en Frp-politiker til avisen.

Les også: Listhaug nyter større tillit i ny stilling

Det skal være enighet høyt oppe i begge partiene om at planen så lang har vært en suksess. Kildene forsvarer framgangsmåten med at det handler mer om å peke på noe, enn å finne på noe.

– Strategi og taktisk vurdering må henge sammen med virkeligheten. Du kan ikke tegne et bilde av noe som ikke eksisterer, sier én Høyre-kilde. Ap-nestleder Trond Giske sier han har merket seg framgangsmåten.

Les også: Senterpartiet slår ring om asylforliket

– Vi har påpekt for lenge siden at Høyre og Frp har en systematisk negativ kampanje. Vi sa for over et år siden at de kom til både å drive med politiske karakteristikker og personangrep. Da avviste de at det var tilfelle, men det ser vi nå helt systematisk. Det går ikke på politikken, men mer på slagordplanet. Mange ganger grenser det til det komiske, sier han.

Personvernpolicy