Solberg går videre med innstrammingene

Statsminister Erna Solberg (H) vil ha dialog med partiene i asylforliket om forslagene til innstramminger som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har lagt fram. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) vil ha dialog med partiene i asylforliket om forslagene til innstramminger som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har lagt fram. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) går videre med regjeringens forslag til asylinnstramminger til tross for Venstres nei. Hun vil søke støtte fra andre forlikspartnere i stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har respekt for at dette er en svært vanskelig politisk sak for Venstre, men mener det hadde vært en fordel at de ventet med å se hvilke forslag regjeringen fremmer for Stortinget, før de avviser dem, sier Solberg.

Hun ønsker en dialog med partiene i asylforliket om forslagene til innstramminger som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har sendt ut på høring.

– Regjeringen skal nå gjennomgå alle høringsuttalelsene som har kommet inn, før vi konkluderer med hva vi legger fram for Stortinget. I den forbindelse vil vi naturligvis ha kontakt med forlikspartnerne på Stortinget. Deretter skal Stortinget ta endelig stilling til alle forslagene som kommer fra regjeringen, sier Solberg.

Regjeringen vil fremme «de forslagene som er riktig og viktig for at vi skal ha kontroll med grensene våre og unngå en for stor strøm av asylsøkere», fastholder hun.

– Dette er også avgjørende for at vi skal lykkes med integreringen. Det oppfatter jeg at det er stor enighet om.

Venstres stortingsgruppe sa onsdag nei til alle de 40 forslagene til innstramminger som regjeringen la fram i romjula.

Les også:

Listhaug ber om arbeidsro

Alle enslige mindreårige fikk ja på asylsøknaden

Personvernpolicy