Islamkritiker Max Hermansen vil bli partileder

<p>Pegida-talsmann Max Hermansen deltok i en støttedemonstrasjon for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag. Nå ønsker han å bli partileder. Ikke i Frp, men for Demokratene.</p>
Pegida-talsmann Max Hermansen deltok i en støttedemonstrasjon for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag. Nå ønsker han å bli partileder. Ikke i Frp, men for Demokratene. Foto: NTB scanpix

Den omstridte Pegida-talsmannen Max Hermansen ønsker å stille til valg som partileder for Demokratene på partiets landsmøte i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermansen meldte seg inn i partiet i fjor høst og sier til TV 2 at han er skuffet over den politiske situasjonen i Norge.

– Jeg er skuffet over at Frp ikke sier rett ut at dette handler om islam og muslimer, sier han.

Det er nettopp Hermansens forhold til muslimer og islam som er grunnen til at han vil inn i politikken. Han ønsker å gjøre noe med den «muslimske invasjonen til Norge».

– Jeg mener at noen snart må begynne å snakke om islam og muslimer. Det er så mange som går rundt grøten, og som ikke tør å si hva som egentlig er problemet, sier Hermansen.

Les også: Max Hermansen anmeldte Facebook

Ønsket om å bli partileder møtes med noe skepsis hos Demokratene.

– Han uttaler seg ikke på vegne av oss, sier informasjonsleder Kristian Kahrs, som mener Hermansen uttaler seg svært unyansert om muslimer og sier at partiet skiller tydelig mellom islam og muslimer.

Kahrs ønsker imidlertid Hermansen lykke til.

– Vi har ingen planer om å bli et Pegida-parti, men vi kan ikke nekte noen å stille til valg, sier han.

Les også: Max Hermansen: – Vi har alle en fortid

Personvernpolicy