Listhaug ber om arbeidsro

– Vi kan ikke sitte i Norge og vente på en ny tilstrømming av flyktninger og migranter som i fjor høst, vi må handle nå, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).
– Vi kan ikke sitte i Norge og vente på en ny tilstrømming av flyktninger og migranter som i fjor høst, vi må handle nå, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener det haster å få på plass tiltak som kan forhindre en ny, stor tilstrømming av asylsøkere til Norge. Nå ber hun om ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nå opptatt av å få arbeidsro og gå gjennom høringsuttalelsene før vi kommer tilbake til Stortinget med nødvendige innstrammingsforslag, heter det i en skriftlig uttalelse fra statsråden til NTB.

Onsdag sa stortingsgruppa til Venstre nei til alle hennes 40 innstrammingsforslag. Krass kritikk er kommet fra en rekke høringsinstanser, så vel som fra opposisjonen.

– Jeg vil minne om hvorfor forliket opprinnelig kom på plass, og hvorfor det er så viktig for regjeringen å fremme innstramminger for Stortinget. Selv om ankomsttallene er lave nå, er det grunn til å tro at det kan komme stor tilstrømming i løpet av året, framholder Listhaug.

Hun viser til at det i januar i fjor kom 2.000 flyktninger og migranter til Hellas fra Tyrkia. I år var tallet 60.000.

– Vi kan ikke sitte i Norge og vente på en ny tilstrømming som i fjor høst, vi må handle nå. Derfor burde ikke min eller andres retorikk være det sentrale, men tvert imot hva vi kan bli enige om for å forhindre at UDIs anslag på opp mot 60.000 asylsøkere blir en realitet, sier Listhaug.

Les også:

KrF: Innstrammingsforslag må endres

Venstres stortingsgruppe sier nei til Listhaugs forslag

Listhaug svært fornøyd med nedgangen i asyltallene

Sp ber regjeringen om nye asylsamtaler