Høyre overrasket over Venstre

Trond Helleland (H) sier han er overrasket over Venstres nei til asylforliket, men han sier innstramminger er nødvendige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Trond Helleland (H) sier han er overrasket over Venstres nei til asylforliket, men han sier innstramminger er nødvendige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland sier han er overrasket over Venstres nei til samtlige innstrammingsforslag i asylpolitikken, men han sier han ser på det som en markering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg var litt overrasket over at de forkastet alle forslagene. Men det er trolig en markering av at de ikke støtter helheten i forslaget som er sendt på høring. Jeg ser fram til fortsatte samtaler om dette videre, sier han.

Helleland er klar på at innstramminger er nødvendig.

Les også: Ap-lederen kritiserer regjeringens asylpolitikk

– Jeg mener at svært mye av det som ligger i forslaget fra regjeringen, er i tråd med asylforliket. Vi behøver en innstramming og en politikk som virker, nå når asylankomstene til Europa er større enn noen gang. Det tror jeg det er bred enighet om på Stortinget, sier han.

Men Høyre er åpne for samtaler og innspill om saken, understreker Helleland.

– Svært mange av forslagene må gjennomføres, men Høyre er åpne for justeringer, sier han.

Les også:

Venstres stortingsgruppe sier nei til Listhaugs forslag

Listhaug svært fornøyd med nedgangen i asyltallene

Sp ber regjeringen om nye asylsamtaler

Personvernpolicy