Sanders: – Et klart budskap til eliten

Sanders takker velgerne i New Hampshire. Se video.

Bernie Sanders sier at seieren i nominasjonsvalget i New Hampshire er et klart signal til finanseliten og politikerne i Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Er dere klare for en radikal idé? Sammen skal vi skape en økonomi for oss alle, ikke for den øverste 1 prosenten, sa han, og gjentok sine løfter om å øke minstelønnen, gratis høyere utdanning og gratis, offentlig helseforsikring for alle.

For få måneder siden var det få som trodde den selverklærte «demokratiske sosialisten» hadde noen mulighet til å utfordre storfavoritten Hillary Clinton. Men tirsdag vant han en overlegen seier under nominasjonsvalget i New Hampshire.

– Det amerikanske folket sier at vi ikke kan fortsette med et valgkampsystem der Wall Street og milliardær-klassen kan kjøpe et valg. Amerikanere – uansett politisk syn – skjønner at det ikke handler om demokrati, men om oligarki. Det vil vi ikke tillate at fortsetter, sa Sanders.

Les også:

Trump markerte seg med klar seier

Trump og Sanders vant i New Hampshire

Clinton til frontalangrep mot Sanders

Personvernpolicy