Kontrollkomiteen avslutter sak mot Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) slipper sak i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forbindelse med anklagene om at han skal ha presset en kommunikasjonssjef ut fra departementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet fikk ikke flertall for å åpne sak mot Solvik-Olsen etter et møte i komiteen tirsdag.

– Jeg mener det fortsatt er ubesvarte spørsmål og usikkerhet i saken. Vi ville sende nye spørsmål til statsråden. Forklaringene hans om hvorfor kommunikasjonssjefen måtte slutte og hennes forklaringer står mot hverandre, sier komiteens leder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Bakgrunn: Solvik-Olsen: – Ba ikke om partipolitisk bistand

Solvik-Olsen sendte i januar et sju sider langt svar til komiteen, som hadde stilt ham en rekke spørsmål om konflikten med tidligere kommunikasjonssjef Anne Marie Storli.

– Saken handler om en personalsak og et samarbeidsforhold som ikke har vært godt nok, sa Solvik-Olsen til NTB etter å ha sendt svaret til komiteen.

Han avviste at han skal ha søkt partipolitisk bistand fra byråkratene i kommunikasjonsavdelingen.

Komiteen hadde i sitt brev vist til påstander om at Solvik-Olsen har hatt en aktiv rolle i å fjerne Storli fra stillingen. Blant spørsmålene han ble stilt, var hvordan han ser på skillet mellom politisk ledelse og embetsverk, og om han har bedt om partipolitisk bistand fra kommunikasjonsavdelingen.

Les også:

Solvik-Olsen får krass kritikk fra forgjengeren

Storli slår hardt tilbake mot Solvik-Olsen

Personvernpolicy