Asylopprør i Venstre

Det er voksende misnøye i Venstre med regjeringens asylpolitikk. Flere krever nå at partiet, her representert ved leder Trine Skei Grande, vurderer støtten til regjeringen.
Det er voksende misnøye i Venstre med regjeringens asylpolitikk. Flere krever nå at partiet, her representert ved leder Trine Skei Grande, vurderer støtten til regjeringen. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Misnøyen med regjeringens asylpolitikk vokser i Venstre. Flere krever nå at partiet revurderer sin støtte til regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokallaget i Drammen vedtok i helgen følgende tydelige uttalelse, ifølge Klassekampen:

«Drammen Venstre mener det er så viktig at flertallet på Stortinget setter en stopper for regjeringens og Frps kalde og umenneskelige asylpolitikk, at om det er nødvendig må Venstres støtte til regjeringen trekkes.».

Flere kilder avisen har snakket med bekrefter at de ser for seg at støtten til regjeringen blir diskutert på vårens landsmøte. Opprinnelig ønsket ikke ledelsen å diskutere dette før neste år, men det kan nå bli fremskyndet.

Les også: Sp: Listhaug har «forkludret» asylforliket

En av dem som åpent støtter forslaget fra Drammen Venstre, er Rebekka Borsch, fylkesleder i Buskerud og medlem av partiets sentralstyre:

– Uttalelsen fra Drammen Venstre overrasker meg ikke. Jeg går med de samme tankene for å være ærlig. Listhaug er ikke egnet som statsråd, sier Borsch til Klassekampen.

Les også:

Listhaug ber folk vise respekt i innvandringsdebatten

– Regjeringens forslag til innstramming er hjerteskjærende og uhørt

Listhaug: Asylsøkere kan sendes rett til hjemlandet

Listhaug får kritikk av ansatte i eget direktorat

SE VIDEO: Listhaug takker for støtten i ny video: – Jeg skal stå på!