Ordfører avlyser studietur etter press

Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, sier til at det var riktig å avlyse turen til Brussel.
Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, sier til at det var riktig å avlyse turen til Brussel. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Robin Kåss (Ap) i Porsgrunn avlyste lørdag en studiereise til Brussel etter mange negative reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ordføreren selv som før jul tok initiativ til reisen. Planen var å sende til sammen 20 personer fra administrasjonen, fagforeningene og fra det politiske miljøet i Porsgrunn til Brussel for å studere industripolitikk.

Prisen for reise med to overnattinger ble regnet til nærmere 200.000 kroner, skriver NRK.

I ettertid har ordføreren fått mange reaksjoner, både på sosiale medier og fra folk på gata som mente turen var for dyr.

Lørdag la Kåss ut følgende melding på Facebook:

«Jeg ønsker å være en lyttende ordfører, og jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk i Porsgrunn om at reisen til Brussel sender feil signal. Det er viktig for våre politikere å kjenne EU-systemet, og kostnaden per person for reisen var ikke urimelig. Likevel skjønner jeg at antallet deltakere gir et bilde utad som ikke blir riktig. Jeg har derfor bedt administrasjonen avlyse turen. Jeg vil ikke gjennomføre en reise som gir inntrykk av at vi som politikere ikke tar på alvor at vi er i et år med store økonomiske omstillinger og viktige investeringer for Porsgrunn».