Jensen: – Aps asylvingling blir en utfordring

Risiko for stor asyltilstrømming også i år gjør innstrammingstiltak helt nødvendig, mener Frp-leder Siv Jensen. Hun kritiserer Arbeiderpartiet for å sende ut uklare signaler.
Risiko for stor asyltilstrømming også i år gjør innstrammingstiltak helt nødvendig, mener Frp-leder Siv Jensen. Hun kritiserer Arbeiderpartiet for å sende ut uklare signaler. Foto: NTB scanpix

Risiko for stor asyltilstrømming også i år gjør innstrammingstiltak helt nødvendig, mener Frp-leder Siv Jensen. Hun kritiserer Arbeiderpartiet for å sende ut uklare signaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utfordringen fremover blir den vinglingen Ap nå representerer, sa Jensen i sin tale til fylkesårsmøtet i Oslo Frp lørdag.

Hun sier det etter jul har vært uklart for henne om Ap ønsker en stram linje eller en mer liberal linje i asylpolitikken.

Les også: Listhaug kan bli tvunget til asyl-retrett

– Helga Pedersen sier én ting, Trond Giske sier en annen ting og Jonas Gahr Støre pleier å si tre forskjellige ting, sa hun, til latter og applaus fra partifellene.

– Norsk innvandrings- og asylpolitikk har aldri vært strengere, og det skjer på vårt skift, konstaterte partilederen og finansministeren.

Hun viste til at innstramminger må følges av kostnadsreduserende tiltak.

– Norge må ikke fremstå med rausere ordninger enn land vi sammenligner oss med, sa Jensen.

Frykter signal

Regjeringen har fått støtte til det store flertallet av innstrammingsforslagene, men noen tiltak har også møtt betydelig motbør.

Les også: Carl I. Hagen roser og råder Listhaug

Det gjelder forslaget om å øke botidskravet fra tre til fem år, kravet om fire års ventetid for familiegjenforening og forslaget om å gi alle enslige mindreårige asylsøkere midlertidig opphold.

– Jeg håper vi får tilslutning til det alt vesentlige av innstrammingsforslagene vi har på høring. Alt annet vil sende veldig tvetydige signaler ut av Norge, og det mener jeg vil være uheldig, sier Jensen til NTB.

I starten av året har antallet asylankomster til Norge gått betydelig ned.

– Men det er ingen garanti for at det vil vare, med den tilstrømmingen som skjer over Europas grenser, sier Jensen.

Både til Hellas og Tyskland har det kommet flere asylsøkere i år enn på samme tid i fjor.

– Nettopp derfor det så viktig at vi klarer å få på plass et tilstrekkelig stramt regelverk, sier Frp-lederen.

«Politisk verksted»

Under årsmøtet i Oslo Frp foreslo påtroppende leder Aina Stenersen å plassere alle asylsøkere i lukkede mottak og avskaffe permanent opphold.

– Lukkede mottak er ikke ny politikk for Frps del. Det har vi støttet i mange år. I vår avtale med KrF og Venstre om mottaksstrukturen er vi enige om at deler av den skal handle om lukkede mottak, sier Siv Jensen.

Hun mener det er bra at Oslo Frp er et politisk verksted som diskuterer nye løsninger.

– Men selv om de fatter vedtak her i dag, betyr ikke det at dette er vedtatt Frp-politikk enda. Det skal bearbeides og diskuteres i andre fora i partiet senere, understreker Jensen.

Årsmøtets diskusjon rundt assimilering av innvandrere kommenterer partilederen slik:

– Jeg har bare hørt det som har vært kommunisert rundt disse forslagene i mediene. Dette handler først og fremst om å bidra til at vi ikke får store forskjeller mellom mennesker som skal bo sammen i Norge.

Assimilering er en statlig politikk for å gjøre en språklig eller kulturell minoritet eller innvandret gruppe mest mulig lik majoritetsbefolkningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus