Frp faller i ny måling

Harald Tom Nesvik (Frp) sier han ikke er bekymret over partiets fall på meningsmålingene den siste tida.
Harald Tom Nesvik (Frp) sier han ikke er bekymret over partiets fall på meningsmålingene den siste tida. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp får en oppslutning på 14,6 prosent i Norstats januarmåling for Vårt Land. Det er et fall på 4,6 prosentpoeng fra desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fallet er så stort at det ikke ligger innenfor feilmarginen i målingen, skriver Vårt Land.

– Det kan se ut som om Frp stanger hodet litt i taket. Den tendensen har vi sett på flere målinger i det siste. Tallene kan tyde på at Frp er på vei nedover igjen, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo til avisa.

Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik er ikke overrasket.

– Partier får ofte en korreksjon etter lenge å ha gått fremover på enkeltmålinger. Derfor er jeg ikke bekymret, sier han.

For øvrige partier er endringene mer usikre. Arbeiderpartiet er størst i målingen med en oppslutning på 33,5 prosent, opp 0,1 prosentpoeng fra desember. Høyre går mest fram og får 25,7 prosent, opp 1,9 prosentpoeng.

KrF får 5,5 prosent (-0,5), Venstre får 3,6 prosent (+0,4), Senterpartiet får 4,9 prosent (+0,4), Miljøpartiet De Grønne 3,7 prosent (+0,7), SV 4,6 prosent (+1,1) og Rødt 2,5 prosent (+0,8).

Les også: Troms Frp vil skyte fredet kongeørn