Bergen tar tilbake sykehjem fra kommersielle aktører

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Bergen vedtar bystyret onsdag å ta tilbake driften av byens to siste kommersielt drevne sykehjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Bergen er det Ap, SV, Venstre og KrF som utgjør byrådet, og onsdag går det inn for å legge store penger på bordet for å ta tilbake driften av Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem, skriver Klassekampen.

– Byrådet ønsker ikke at penger som er satt av til gode velferdstilbud for innbyggerne, skal gå til kommersielle selskaper. Pengene i eldreomsorgen bør brukes på økt kvalitet på de aktuelle sykehjemmene eller ved at eventuelle overskudd styrker sykehjemsdriften i Bergen, skriver helse- og omsorgsbyråd Rebekka Ljosland fra KrF i en epost til avisen.

Les også: Forbrukerrådet krever god mat på sykehjem

Over hele landet tar nå politikerne tilbake velferdstilbudet fra kommersielle aktører, skriver Klassekampen.

I Oslo jobber det nye byrådet med å sørge for at driften ved Madserud sykehjem blir kommunal, eventuelt ideell.

I Tromsø har byrådet allerede tatt tilbake driften av renhold. Innenfor hjemmetjenester og storkjøkken er avtalene som det forrige byrådet signerte, så lange at de vil bli stående, sier helsebyråd Gunhild Johansen. Hadde de hatt private aktører som driver sykehjem, ville de tatt tilbake driften, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy